Moederdag

  • 5 mei 2021
  • Algemeen

Hierbij een tekst van Meester Erwin voor moederdag

Het leven begint bij “M

Elk jaar vraag ik aan mijn leerlingen welke letter van het alfabet zij de belangrijkste vinden. Ik kreeg ooit het antwoord: de letter “m”. De letter “m” van mama. Een op het eerste zicht onbenullige letter werd gebombardeerd tot de belangrijkste letter. Geen “c” van computerspel of “v” van voetbal …. nee, het werd de “m” van mama. Prachtig, geniaal ….       

Spontaan dacht ik dan ook aan het woord moeke, toeval of niet ook met een “m”. Op de vraag of ze nog andere woorden kenden met de letter m voor mama, kwam er nog heel wat uit de bus: moeder, mams, mam, moeketje, mamaatje, mami … in iets “oudere” mate : mémé, moemoe, meter …

Ik heb toen even opgezocht wat moeder in andere talen is. Ik vond o.a. : mother, mare, mor, mutter, mère, mathair, madre, mamm, masika, matka ……  Steeds die letter “m”.

Hiermee bombardeer ik de letter “m” tot de belangrijkste en één van de meest gebruikte letters.

De letter “m” is het begin van alles. Het leven begint bij “m”oeder maar eindigt daar niet, want moeders blijven altijd leven, blijven altijd zweven, blijven ons altijd “m”oederen….

Gaat iedereen akkoord dat we het abc veranderen in mbc? Niet alleen het leven maar ook het abc bij “m” laten beginnen?

We wensen alle mama’s, alle moekes een prachtige moederdag.  Ook alle mama’s of moekes die er niet meer zijn … maar waar we zo’n prachtige herinneringen aan hebben.

LANG LEVE DE “M” VAN MOEDERDAG.

Erwin